Hogyan lehet hatékonyan kommunikálni szeretteivel a koronavírus járvány idején?

25 Mar 2020

Az emberiség jelenleg hatalmas változásokon megy keresztül, a koronavírus pandémia a népesség nagy részét érinti, nemétől, életkorától vagy fajtájától függetlenül. Jelenleg a világ népeinek több mint 50% -a karanténba kerül, akár a családtagokkal együtt, akár távol. Ezért talán a legkomolyabb pillanat a hatékony kommunikáció, különösen az idősekkel.


Sok idős ember nem veszi komolyan ezt a világjárványt. Ennek egyik oka az, hogy információforrásokat választanak, például a televíziót, mások úgy gondolják, hogy "voltak olyan sikeres pandémiák, miért lehetne ez más?"


Bármi legyen is az, megnyugtathatja őket vagy telefonon tanácsolhatja őket. Tehát, ha az egyik nagyszülõddel van okostelefon, akkor akár Facetime vagy Skype segítségével kezdeményezhet hívásokat. Különösen, ha egyedül vannak, a társadalmi elszigeteltség gondolatának nagy súlya van, és bárkit megijeszteni. Közeli személlyel való kommunikáció, vagy akár videohívásokon keresztül történő látása az, hogy megnyugtathat bárkit.


Összpontosítson mások segítségére


A legtöbb alkalommal a végrehajtott változtatások nem csak ránk, hanem a körülöttünk lévőkre is hatással vannak. Ezért, ha olyan cselekvési tervet dolgozunk ki, amely a rászorulók segítésére összpontosít, az üzenetnek sokkal erősebb hatása lesz a szülőkre, a nagyszülőkre és más szeretteire.


Például, ha tájékoztatja őket, hogy nagyon magas a fertőzés kockázata, akkor azt fogják mondani: „ne aggódj miattam, jól leszek”. Ehelyett, ha azt mondja nekik, hogy egészségesnek akar lenni, és nem terjeszti a vírust szeretteinek körében, a „csomaggal” járó felelősség arra készteti őket, hogy újragondolják saját cselekedeteiket.


Gondoljon kifejezetten


A világjárványról folytatott beszélgetés során a tippek valódi listává válhatnak. Tehát ahelyett, hogy mindent egy beszélgetésbe vonna, válasszon egyetlen témát vagy konkrét tevékenységet, amelyet szerettei megváltoztathatnak.


Például, ha gyakran vásárol, akkor felajánlhatja online rendelését házhoz szállítással a következő hetekben. Továbbá, ha vannak előre fizető kártyák, akkor azokat feltöltheti online az Incarca.ro weboldalon keresztül, így nem kell mennie a boltba vagy a forgalmazó üzletébe, amikor hitelképességük lejár.


Ne felejtse el rendszeres időközönként felhívni őket állapotuk felmérésére


Miután fontos első beszélgetést folytatott, ne felejtsd el egy idő után felhívni őket, hogy megkérdezzék őket az elfogadott változások eredményéről. Lehet, hogy valamire szüksége van az Ön tanácsára, ez egy fontos ok, hogy megbizonyosodjon arról, hogy szerettei naprakészek-e az összes valódi információval. Ezenkívül ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy megmutassa szeretetét és javítsa a szeretteivel való kapcsolatát.


Végezetül válassza ki a helyes és hatékony kommunikációt, és kezdeményezzen egy párbeszédet, amely a családon belül a boldogság és a béke állapotát idézi elő!