Protejeaza-te impotriva tentativelor de phishing

11 Feb 2023

Va atragem atenția asupra phishingului, una dintre cele mai comune acțiuni de fraudă la nivel global, prin care diverse persoane folosesc mediul online pentru a obține bani, prin înșelătorie; un fenomen absolut dramatic la nivel mondial.


Phishingul are loc de obicei prin metode simple, prin care sunt solicitate date personale sau informații confidențiale, precum codul PIN, parole, numărul de card bancar.


Aceste tentative solicită victimelor să instaleze programe malware, să transfere bani, să se aboneze la diverse servicii cu suprataxă, să autorizeze plăți pe care nu le-au solicitat.


Pentru a rămâne în siguranță, utilizatorii nu trebuie să răspundă la mesaje suspecte, să acceseze link-uri sau pagini web asemănătoare cu ale unor organizații cunoscute.


Întotdeauna trebuie să verifice expeditorul, conținutul mesajelor, link-urile și fișierele primite, să seteze parole sigure pentru fiecare echipament sau cont utilizat și să actualizeze periodic versiunile de software de pe toate dispozitivele (telefon mobil, tabletă, laptop, router, Smart TV etc.).

Conectarea la internet se va face doar utilizând conexiuni la rețele de internet securizate și având instalat un program antivirus și protecție de tip firewall, care necesită actualizare permanentă.