Ce feature-uri vor avea telefoanele viitorului?

16 Jun 2020

Smartphone-urile din viitor vor avea mult mai multe functii care ne vor asista in viata de zi cu zi. Unii futurologi si experti in industrie prezic ca, in doar cativa ani, telefoanele mobile vor deveni adevarate "telecomenzi" pentru diverse obiecte, iar altii sunt de parere ca acestea ne vor organiza cu totul rutina zilnica. 


Un lucru este cert: tehnologia acestor device-uri mobile s-a dezvoltat atat de mult in ultimii ani, ca vom vedea cu siguranta ceva nou la orizont. Esti curios sa afli mai multe? Iata cateva feature-uri care se afla in acest moment in stadiul de testare:


Telefoanele holografice


La fel ca in serialul SF Star Trek, in curand este posibil sa vedem primele modele de telefoane mobile cu display holografic. Deja exista un prototip aflat in testare la o universitate de prestigiu din Canada, denumit HoloFlex. Precum sugereaza si numele, display-ul va fi atat holografic, cat si flexibil, permitand utilizatorilor sa indoaie device-ul pentru a viziona imaginile din diferite unghiuri si sa interactioneze cu ecranul. Cu toate acestea, se pare ca telefonul este inca in stadiu de perfectionare, asa ca nu stim cu siguranta cand vom putea pune mainile pe un astfel de model.


Frame-uri flexibile


De ceva timp exista in circulatie ideea de telefon flexibil, care sa fie atat de rezistent incat sa poata fi "impaturit" de catre utilizatori. Desigur, am mai avut tentative in trecut, cu Morph Phone-ul de la Nokia, care a fost prezentat publicului in 2008, cu promisiunea ca va aduce "o noua experienta". Acesta putea fi imapturit, indoit si remodelat pentru a intampina toate nevoile utilizatorului. In plus, putea fi deconstruit si adaptat cu module noi. Putea fi indoit la fel ca o bratara sau folosit ca un flat screen TV pentru vizionarea videoclipurilor.


Dispozitive educationale


Unii experti vehiculeaza ideea ca intr-un viitor foarte apropiat, telefoanele mobile vor schimba radical modul in care invatam lucruri noi. Deja mai mult de 1 copil din 3 detin telefoane mobile, asa ca un viitor in care vocea si camera acestora sunt folosite in scopuri didactice este foarte posibil. De asemenea, multe aplicatii din prezent deja folosesc camera ca dispozitiv de recunoastere si identificare a diverselor specii de plante sau animale, astfel ca un astfel de dispozitiv ar putea sa devina un fel de "educator personal", fiind de ajutor in excursii, dar si in salile de clasa. 


Telefoane eco-friendly


Companiile deja se straduie sa construiasca device-uri din ce in ce mai prietenoase cu mediul, iar dezvoltatorii de telefoane nu sunt o exceptie. Multe priviri se indreapta catre materialele reciclabile si biodegradabile, precum si la surse de alimentare non-poluante. De exemplu, in 2016, la Mobile World Congress, Kyocera a prezentat un prototip care functiona cu baterii solare. Cu toate acestea, tehnologia in cauza nu va elimina cu totul nevoia de conectare la curentul unei prize. Acest tip de telefon a fost dezvoltat in principal pentru cei care lucreaza mult in mediul extern, precum si pentru cei care sunt departe de surse de alimentare.


In prezent, compania a lansat vestea ca pentru doar 3 minute de reincarcare solara vom avea parte de 1 minut de convorbiri. Asteptam cu drag sa vedem ce ne rezerva viitorul si suntem curiosi in legatura cu alte surse alternative de energie! Vrei sa ramai informat? Urmareste Incarca.ro!