Colaborare Vodafone si Microsoft pentru digitalizarea României

30 Mar 2023

Pe 28 martie 2023, Vodafone și Microsoft au semnat un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a accelera digitalizarea atât în sectorul public, cât și în cel privat din România. Cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea de programe de digitalizare, cercetare, inovație și responsabilitate socială.


Colaborarea dintre Vodafone și Microsoft, împreună cu expertiza și resursele lor, vor aduce beneficii semnificative cetățenilor și afacerilor din România.


Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România, afirmă: "Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitalizare, de la educație, laboratoare de cercetare și inovare și proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum și pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoți pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români."

Cele două companii își propun să crească calitatea educației și să susțină tranziția accelerată spre abilitățile digitale și folosirea tehnologiei.


Scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.


Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România, a declarat: "Microsoft continuă să susțină și este angajat față de România, guvernul său, afaceri și oameni în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda de competențe tehnologice, pentru a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică, pentru a accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil. În această misiune avem alături de noi, ca partener, un furnizor de încredere de tehnologie, Vodafone România."


În plus, cele două companii vor colabora și pentru organizarea unor evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminariile, atelierele și cursurile online.