Avantajele cartele prepay fata de abonament

09 Jan 2023

Nu există nicio justificare pentru a plăti prea mult pentru serviciul de telefonie mobila. Planurile preplătite sunt la jumătate din prețul planurilor postplătite normale, nu implică verificări de credit sau contracte și vă permit să schimbați operatorul oricând doriți. Pentru a trece la un plan preplătit, luați în considerare prețurile mai mici, libertatea sporită și flexibilitatea crescută.


Ce le deosebește?

Planurile preplătite vă taxează la începutul fiecărei luni pentru un anumit număr de minute de convorbiri, SMS și date. Puteți utiliza doar datele sau minutele pentru care ați plătit deja, astfel încât nu este necesar niciun contract sau verificare a creditului și nu există taxe de depășire. Puteți economisi mulți bani dacă achiziționați un număr fix de minute sau dacă plătiți pentru date cu un plan preplătit.

Deși majoritatea furnizorilor de servicii preplătite oferă opțiuni nelimitate și ieftine pentru cei care le doresc.


Planurile preplătite de la Orange, Vodafone, Telekom sau Digi sunt exact inversul planurilor convenționale "postpaid". La începutul lunii, dvs. și furnizorul dvs. de telefonie mobilă conveniți asupra unui anumit număr de mesaje text, date sau minute de voce, dar nu plătiți decât la sfârșit - spre examplu pachetul Optiunea Minute Orange . În consecință, programele postplătite solicită verificări ale creditului și impun costuri de depășire. De fapt, în ultimii ani, furnizorii de telefonie mobilă postplătită au trecut la planuri nelimitate, care sunt mai scumpe, dar care nu implică taxe de depășire.


Dar de ce sunt planurile preplătite nelimitate (și planurile preplătite în general) mai ieftine?


Se pare că această performanță este "umplutura". Consumatorii de abonamente cu plată sunt împărțiți în

Clienții care plătesc în avans sunt etichetați drept "prioritate scăzută", ceea ce indică faptul că primesc mai puțină atenție.

Utilizatorii care plătesc în avans primesc "prioritate scăzută", ceea ce înseamnă că, atunci când există congestie, ei sunt primii care se confruntă cu viteze scăzute sau apeluri pierdute. Furnizorii de servicii preplătite pot oferi viteze de descărcare mai mici decât furnizorii de servicii postplătite, pot elimina datele de hotspot LTE sau pot impune o restricție de rezoluție 480p pentru toate fluxurile video. Bineînțeles, aceste elemente variază în funcție de furnizorul de telefonie mobilă și de pachet.

În plus, throttling-ul (încetinirea) poate apărea pentru clienții preplătiți mult mai rapid decât pentru cei postpaid. Înainte de încetinire, un plan nelimitat postplătit poate oferi 50 GB de internet wireless de viteză maximă, în timp ce un plan nelimitat preplătit poate oferi doar 30 GB (sau mai puțin dacă aveți activat un plan bugetar).


Beneficii precum telefoanele subvenționate la un preț redus nu sunt oferite de operatorii preplătiți.

Beneficii precum telefoane ieftine sau abonamente Disney+ gratuite, care sunt de obicei incluse în facturile postplătite, nu sunt oferite de operatorii preplătiți. De asemenea, operatorii preplătiți nu percep adesea taxe de activare sau de servicii, ceea ce vă economisește bani dacă trebuie să schimbați telefoanele sau să treceți la un plan mai accesibil.


Planurile postplătite pot fi ocazional mai puțin costisitoare. De exemplu, familiile numeroase beneficiază uneori de economii semnificative de la operatorii postplătiți.


Planurile preplătite, pe de altă parte, sunt de obicei mai puțin costisitoare decât cele postplătite, din cauza performanței submediocre a rețelei și a lipsei de avantaje. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)